prawda o wyciskanych sokach

Soki, bardzo pyszne i zdrowe.
Oczywiście, ale czy powinniśmy je pić bez ograniczeń.
Nie sądzę, nawet witaminy można przedawkować.
Nie zamieniajmy owoców na soki.
Pijmy soki świeżo wyciśnięte, bez cukru i konserwantów.
No i nie przesadzajmy.
soki

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/zdrowie-na-talerzu-sprawdz-co-pijesz/k413y

http://smaker.pl/naturalne-soki-z-owocow-sa-rownie-niezdrowe-jak-gazowane-nap,1898102,a,.html

Produkty by przetrwać zimę

 

Liście kapusty są bogate w przeciwutleniacze, witaminę A, C, E               i witaminy z grupy B oraz wiele detoksykujących, niezbędnych minerałów, takich jak mangan czy magnez. Wyciskajcie soki z liści kapusty albo używajcie ich jako zielone liście do sałatek i surówek.

Czosnek związki siarki, które zawiera czosnek, nadaje mu ostry smak  i  zapach, składnik ten jest również odpowiedzialny za wiele korzyści płynących z tego małego warzywa: przeciwzapalne, przeciw utleniające, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Czytaj dalej Produkty by przetrwać zimę