KLOPSY Z KASZY JAGLANEJ

klopsy jaglane

szklanka kaszy jaglanej
8 pieczarek
1 duża cebula
2 lub 3 ząbki czosnku
1 papryka

pęczek natki pietruszki
majeranek tyle ile lubisz ( ja dałam 2 łyżki )
sól, pieprz do smaku
2 łyżki sosu sojowy
1 łyżka papryki słodkiej
papryka ostra wg uznania
olej

Kasze gotujemy wg przepisu.
Cebule, paprykę, pieczarki kroimy w kostkę – szklimy na oleju.
Czosnek rozgniatamy i siekamy.
Natkę pietruszki drobno kroimy .
Wszystko razem mieszamy,przyprawiamy i lepimy kulki,
obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju

2 myśli nt. „KLOPSY Z KASZY JAGLANEJ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *