CIASTO BANANOWE BEZ CUKRU

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

4-5 dojrzałych bananów
1,5 szklanki mąki żytniej razowej
1 łyżka sody oczyszczonej
1 jajko
50 g roztopionego masła
80 g migdałów
duża garść rodzynek wcześniej namoczonych
50 g orzechów włoskich
3 suszone morele
pół szklanki wiórków kokosowych

Banany rozgniatamy na jednolitą masę,
dodajemy posiekane bakalie, kokos, masło, jajko, sodę, mąkę.
Mieszamy, wykładamy do keksówki 25×12 wcześniej
wyłożoną papierem. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Pieczemy w piekarniku wcześniej nagrzanym do
temperatury 180C, przez 1,5 godz
Pierwsze pół godziny pieczemy na funkcji
góra dół, później zmieniamy na funkcję dół.
SMACZNEGO
ciasto bananowe

2 myśli nt. „CIASTO BANANOWE BEZ CUKRU”

  1. Po zdjęciach można odnieść wrażenie, że to brownie :) Połączenie bananów z czekoladą plus orzechy – super zdrowa wersja 😀 Może i kaloryczna ale…:) dzięki za przepis

    1. Przepraszam, że tak późno odpisuje.
      Ciasto jest pyszne, kalorii nie warto liczyć :)
      no chyba, że będziemy je jedli codziennie :)))
      Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *