Zapiekane warzywa z jajkiem

warzywa z jajkiem
warzywa z jajkiem

Danie dla 4 osób

2 papryki czerwona i zielona
10 pieczarek
3 pomidory
duża cebula
8 jajek ( można dać mniej )
3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

2 łyżeczki papryki słodkiej
½ łyżeczki pieprzu cayenne

Cebulę, pieczarki kroimy w kostkę, papryka w plasterki
i razem z pomidorami przyprawiamy, oraz smażymy na oleju.
Na sam koniec, właściwie gdy już warzywa wyłączymy dodajemy
posiekany czosnek, mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190C.
W tym czasie warzywa przekładamy do naczynia, wbijamy jajka,
przyprawiam jeszcze solą, pieprzem wkładamy do piekarnika
na jakieś 10-15 minut, żółtka nie powinny się do końca ściąć.
Smacznego

2 myśli nt. „Zapiekane warzywa z jajkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *