Zupa szparagowo – bakłażanowa z fasolką

super mixDSC_0945_228

Tak mnie jakoś wzięło na coś innego.
Dużo miałam warzyw więc postanowiłam
zrobić zupę coś w stylu Minestrone.
Oczywiści niewiele wspólnego można znaleźć,
ale zupka pyszna.500g szparagów zielonych
2 bakłażany
1 większa cukinia
2 cebule
4 marchewki
3 laski selera naciowego
2 puszki fasoli białej
4 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
tymianek świeży lub suszony
wywar z warzyw lub bulion

Wszystkie warzywa po umyciu kroimy w większe kawałki
Ze szparagów odrywamy łykowate końcówki.
Posiekany czosnek i cebulę szklimy na oliwie
Warzywa zalewamy wywarem tak aby lekko przykryły warzywa.
Gotujemy aż zmiękną, razem z cebulką i czosnkiem.
Dorzucamy oberwany tymianek lub suszony,  fasolkę z puszki,
jeszcze chwilkę gotujemy.

Smacznego

3 myśli nt. „Zupa szparagowo – bakłażanowa z fasolką”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *