Zupa z pekinki i jarmużem

zupa z pekinki

Bardzo sycąc i rozgrzewająca zupa

Około 3 litrów wody
mała pekinka
garść jarmużu
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
duży por
natka pietruszki
olej lniany
sól do smaku
2 łyżeczki pasty curry
można zastąpić curry w proszku
1½ łyżki suszonego lubczyku
3-4 ząbków czosnku
1 łyżeczka czerwonej papryki
najlepsza zupa jest gdy dodamy jeszcze ostrej papryki

Wodę zagotować,  wrzucić wszystkie warzywa,
doprawić i gotować około 10 minut.
Wyłączyć, pozwolić by sama doszła do ideału.
Po nałożeniu na talerz dodać olej i pietruszkę.
Smacznego

Ilość wody oraz przypraw zależy od wielkości warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *