Pieczarki faszerowane

pieczarkipieczarki

Prosto, szybko, smacznie

6 dużych pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
ser pleśniowy
ser żółty
połowa pęczku natki pietruszki
sól
pieprz
olej

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C

Pieczarki myjemy odcinamy nóżki i wydrążamy gniazda.
Reszki z pieczarki nie wyrzucamy tylko siekamy,
razem z cebulą, pietruszką i czosnkiem.
Smażymy na małej ilości oleju około 3 minut,
doprawiamy solą i pieprzem.

Do wydrążonych gniazd nakładamy farsz, mały plasterek sera pleśniowego, oraz wcześniej startego żółtego.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne, smarujemy troszkę olejem.
Kładziemy pieczarki i pieczemy około 10 do 15 minut.
Czas zależy od wielkości pieczarek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *