Fasolką szparagowa z czosnkiem

fasolka

Zostało mi fasolki z poprzedniego dnia.
Postanowiłam wrzucić ją na patelnie i smacznie przyprawić.

około 6 garści fasolki szparagowej
minimum 1 łyżka czosnku suszonego
2  do 3 łyżek czubrycy zielonej łagodnej
pęczek zielonej pietruszki
sos sojowy do smaku.
Olej kokosowy tłoczony z na zimno

Fasolkę w związku z tym, że była dość długa.
Pokroiłam na trzy części.
Podgrzewam łyżkę oleju kokosowego, doda on naszej
potrawie lekko kokosowy smak. Wrzucam fasolkę, dodaje
czosnek, czubrycę, doprawiam jeśli jest zbyt jałowe sosem sojowym.
Na koniec wrzucam posiekaną nać pietruszki. Mieszam i gotowe.
Podane z faszerowaną cukinią smakowała super.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *