Smażone grzyby

grzyby

Szybkie i proste danie z grzybów.
Pojechaliśmy na wycieczkę rowerem do lasu.
Krótka przerwa na regenerację sił, a tam wysyp
podgrzybków oraz czarnych łepków. Nie miałam
za bardzo do czego ich zapakować więc uzbierałam
tak około kg i do domu.

grzyby1 kg grzybów
pęczek zielonej pietruszki
5 ząbków czosnku ( można dać mniej)
sól, pieprz do smaku
olej rzepakowy.

Grzyby wcześniej czyścimy , myjemy i troszkę osuszamy.
Ja kroiłam w grubsze paski. Podgrzewamy olej na patelni,
wrzucamy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem.
Pietruszkę i czosnek siekamy, dodajemy do grzybów.
Smażymy, aż zmiękną.
Z pieczywem własnej roboty smakuje wybornie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *