Plastry pamarańczy z cynamonem, daktylami i miodem

pomarańcze

Małe co nieco dla osłody.
Moja córka wyszukała tez przepis z książki.
Wyprawy po przyprawy
Co przy okazji polecam.
Przepisy palce lizać.

4 pomarańcze,
2-3 pokrojone w plastry daktyle,
cynamon do posypania,
miód do polania.

Odkroić czubek i dół pomarańczy.
Obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Układamy na talerzu lub czym innym,
posypujemy cynamonem.
Na wierzch układamy plastry daktyli,
polewamy miodem.

UWAGA. Miód lepiej by był płynny.
Ja miałam już bardziej skrystalizowany,
co utrudniało rozprowadzenie jak i smak już nie był
taki jaki chciałam uzyskać.
Daktyle można pokroić w większe paski niż na zdjęciu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *