wege pieczarki

Pieczarki faszerowane mmmmmmm

Duże super nadające się do faszerowania.
Tak więc tylko brać się do roboty.

4 pieczarki
tofu z bazylią
2 cebule
sól
pieprz
świeża nać pietruszki
3 ząbki czosnku
olej do smażenia

Czosnek obieramy, zgniatamy i siekamy.
Pozostawić go by swoje odleżał przed dodaniem.
Pieczarki myjemy, odcinamy nóżki i wydrążamy środek.
Nie wyrzucamy tego co wydrążyliśmy tylko razem z nóżkami
siekamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, gdy trochę zmięknie
dokładamy posiekane pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.
Wrzucamy umytą i pokrojoną lub posiekaną pietruszkę, czosnek.
Smażymy jeszcze około minuty i wyłączamy.
Do pieczarek wkładamy plastry tofu i dokładamy farsz.
Wszystko do piekarnika wcześnie nagrzanego do 180 C.
Pieczemy plus minus około 15 minut
Podane z ziemniakami i surówką pycha
pieczara

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *