mocno czekoladowe wegańskie Brownie

brownie

Moje dziecko ostatnio często mówiło mi o cieście brownie.
Jednak skład ciasta jaki podała był przerażający. .
Cukier, jajka itp.
Postanowiłam to zmodyfikować i zrobić po swojemu.
Jak się okazało dzieciaki zadowolone.
Przed upieczeniem ciasto już wyjadałam :)
Wszystko zjadliwe na surowo.

Składniki
3 puszki czerwonej fasoli
8 łyżek gorzkiego kakao
150g daktyli
250 g rodzynek wcześniej namoczonych
1 łyżka mleczka kokosowego ( Gęstego )
1 łyżka mleczka kokosowego ( wodnistego )
szklanka zmielonych orzechów laskowych lub włoskich
100 g migdałów
miąższ z jednej laski wanilii
minimum łyżka cynamonu
łyżeczkę kardamonu jeśli ktoś lubi
1 łyżka sody oczyszczonej

POLEWA
tabliczka gorzkiej czekolady
wiórki kokosowe
1 łyżka mleczka kokosowego ( Gęstego )
miód

Fasole odsączyć z zalewy i opłukać.
Wrzucić do miski, dodać daktyle, rodzynki,
po łyżce mleczka kokosowego, kakao, wanilie, cynamon, kardamon i sodę.
Wszystko zblendować na jednolitą papę.
Dodać orzechy, wymieszać.
Nagrzać piekarnik do 180C.
wyłożyć na blachę  i rozprowadzić.
wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia.
Czas pieczenia około 40 minut

Przygotowanie polewy
Rozgrzać mały rondelek, wrzucić łyżkę mleczka
kokosowego, czekoladę połamana na mniejsze kawałki.
gotować na małym ogniu aż się roztopi.
Polać ciasto, posypać wiórkami i polać miodem.
Pyszne

4 myśli nt. „mocno czekoladowe wegańskie Brownie”

  1. Muszę sie wam pochwalić w koncu zrzucilam – 7 kilogramów.
    Przeszukałam chyba cały polski internet żeby znalezc coś na odchudzanie i znalazlam.
    Wygoglujcie sobie: xxally radzi jak szybko schudnac

    1. Troszkę późno odp, ale lepiej późno niż wcale.
      Można dać olej nierafinowany tu i tu, zdecydowanie jest dużo lepszy niż rafinowany.
      Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *