Smażone tofu

tofu_41

Uwielbiam tofu, mogę je jeść na wszystkie sposoby i smaki.
Dziś szybki, nie wymagający czasu, ani wielu składników przyprawowych.
Co najważniejsze pyszny.

tofu

Jak widać potrzebne są:
tofu wędzone
ziemniaki
rukola
pomidory koktajlowe
koperek
olej kokosowy tłoczony na zimno
olej rzepakowy tłoczony na zimno
czubrica
Co tu opisywać.
Zagotować wodę, umyć i jeśli ziemniaki maja brzydką skórkę obrać.
Wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody.
Gotujemy aż zmiękną, ale się nie rozgotują 😉
Rukole myjemy , układamy na talerzu,
wcześniej posypałam talerze czubricą .

Rukola była tak dobra, że nie potrzebowała niczego.
Pokrojony pomidor.
Ziemniaki posypujemy posiekanym koperkiem i polewamy olejem.
No i na koniec co z tym tofu
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy małą łyżeczkę
na 180 g tofu pokrojonego w plasterki.
Smażymy z dwóch stron aż się zarumieni i podajemy.
To wszystko, a raczej tak mało, bo w domu chcieli jeszcze.
Znaczy, że smakowało.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *