Zupa z soi, jarmużu z trawą cytrynową

zupa_76

Chciałam zrobić soję z warzywami na obiad,
ale nie wiem jak do tego doszło, że z tego wszystkiego wyszła mi zupa i uwierzcie pyszna.
Mąż rzadko bierze trzy dokładki zupy, a wziął


trawa cytrynowa 3 szt.

opakowanie soi

3  czerwone cebule
2 większe pomidory
miałam tylko kawałek bakłażana
4 laski selera naciowego
pęczek natki pietruszki( można dać więcej )

mała kapusta pekińska
opakowanie jarmużu ( dokładnie z Biedronki )

minimum centymetr grubego imbiru
2 łyżki oleju kokosowego
sól
sos sojowy ( 2 do 3 łyżek )
sos pomidorowy ( i znów Biedronka, widziałam też w Polo)
Można go zastąpić  zwykłym przecierem i łyżką bazylii

sos

Tak więc opakowanie soi  namoczyć na noc.
Wymienić wodę 3/4 litry i gotować około 30/40 minut
Po tym czasie wrzucić pekinkę , jarmuż , gotować aż zmięknie.
 Drobno posiekać trawę cytrynową imbir i do gara. Cebulę, seler, pomidory, bakłażan pokroić w większą kostkę smażyć na oleju kokosowym. Wrzucić do garnka gdy kapusta będzie już miękka. 
Doprawić solą i sosem sojowym, oraz sosem pomidorowym .

Dodać posiekaną pietruszkę.

Oczywiście ilość jest zależna od wielkości warzyw
Jednego jestem pewna nie zmniejszamy proporcji składników co najwyżej możemy je zwiększyć

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *