Wegańskie cisto bananowe

 

Ciasto bananowe
Ciasto bananowe

4-5 dojrzałych bananów
1-1,5 szklanki mąki żytniej razowej
1 łyżka sody oczyszczonej
1,5 łyżki oleju rzepakowego50 g roztopionego  oleju kokosowego
80 g migdałów
100 g rodzynek wcześniej namoczonych
150 g orzechów włoskich
4 suszone morele
4 daktyle
pół szklanki wiórków kokosowych

Banany rozgniatamy na jednolitą masę,
dodajemy posiekane bakalie, kokos, oleje, sodę, mąkę.
Mieszamy, wykładamy do keksówki 25×12 wcześniej
wyłożoną papierem. 
Pieczemy w piekarniku wcześniej nagrzanym do
temperatury 180C, przez 1,5 godz
Pierwsze pół godziny pieczemy na funkcji
góra dół, później zmieniamy na funkcję dół.
SMACZNEGO
ciasto bananowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *