Fasola jaś w sosie pomidorowym z czosnkiem

FASOLA JAŚ W SOSIE POMIDOROWYM I CZOSNKIEM

Fasola jaś w sosie pomidorowym

400g fasoli jaś
1 marchewka
połowa pietruszki
kawałeczek selera
4 małe cebule
4 ząbki czosnku
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżeczki soli morskiej
3 łyżeczki ostrej curry
2 łyżeczki cząbru
1 łyżeczka sosu sojowego grzybowego
250g pasty pomidorowej w kartoniku

Fasolę moczymy parę godzin wcześniej.
Gotujemy z solą i cząbrem. Po 30 minutach
dodajemy warzywa i gotujemy dalej, aż warzywa
zmiękną, Marchew, seler, pietruszkę wyciągamy.
Cebulę kroimy w kostkę dodajemy do grochu
i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy sos pomidorowy,
oraz sos sojowy. Zagotowujmy i wyłączamy.
Dokładamy zmiażdżony czosnek, posiekaną pietruszkę.
Wrzucamy kawałek marchewki, pietruchy, selera
wcześniej wyciągniętego. Mieszamy i zostawiamy
do przesiąknięcia.
Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *