Puree z fasoli jaś

PUREE Z FASOLI JAŚ

peere z fasoli
400g fasoli jaś
3 cebule
3 ząbki czosnku
2/3 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka cząbru
Fasolę moczymy na noc
przygotowujemy
2 duże marchewki,
kawałek selera,
1 mała pietruszką
por tylko biała część
olej do smażenia rzepakowy
2/3 łyżki oleju z rzepaku BIO

Fasolę zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, doprawiamy
2 łyżkami soli, znów zagotowujemy.
Po 10 minutach dodajmy warzywa ( marchew, seler,por,
pietruszkę) gotujemy, aż zmiękną i wyciągamy.
Dodajemy cząber, gotujemy dalej aż groch zmięknie.
Na oleju smażymy cebulę z czosnkiem.
Gdy fasola jest już bardzo miękki, odcedzamy.
Odkładamy troszkę cebuli z czosnkiem, resztę dokładamy do purre
i miksujemy.
Po zmiksowaniu dodajemy resztę cebuli z czosnkiem,
dolewamy olej z rzepaku BIO, wszystko  mieszamy
SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *