Kasza jaglana z buraczkami

KASZA JAGLANA Z BURACZKAMI I SZPINAKIEM

buraczki z kaszą_010

3 paczki kaszy jaglanej
4 lub 5 średnich buraków
300g szpinaku świeżego
3 cebule
1 laska selera naciowego
kawałek pora ( tylko jasna część )
1 cytryna ( można dać więcej )
sólpieprz kolorowy
1 łyżka curry
1/3 łyżeczki pieprzu cayenne
1,5 łyżki masła
karczoch marynowany w oleju

Kaszę jaglaną gotujemy wg wytycznych na opakowaniu
doprawiamy solą wg uznania, oraz curry.
Buraczki gotujemy, po ostudzeniu
ścierami na tarce z grubszymi oczkami
Cebulę, seler naciowy, szpinak smażymy na maśle,doprawiamy.
Wszystko razem łączymy i mieszamy.
Na koniec skrapiamy cytryną.
Karczocha nakładamy na kaszę jaglaną
Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *