Naleśniki ze szpinakiem z mąki pełnoziarnistej

NALEŚNIKI Z MĄKI PSZENNEJ PEŁNOZIARNISTEJ

zieloo naleDSC_9002_040

10 naleśników
2 opakowania szpinaku mrożonego
2 papryki ( czerwona i zielona )
4 cebule
seler połowa
15oliwek ( zielonych lub czarnych )
2 łyżki zielonego pesto
4 duże ząbki czosnku
1. 1/2 paczki suszonych pomidorów z bazylią
przyprawa_11
sól
2 jajka
woda

Szpinak wcześniej rozmrażamy.
Warzywa smażymy na oleju (paprykę, seler, por, cebulę, oliwki)
doprawiamy (sól, suszone pomidory). Dokładamy do szpinaku
i jeszcze troszkę gotujemy. Wyłączamy dodajemy rozgnieciony
czosnek, pesto. Mieszamy

zieloo naleDSC_8995_042
Farsz

CIASTO
Mąką pszenna około 2-3 szklanek
Ogólnie cisto wyrabiamy jak do naleśników
Dodajemy wodę, troszkę soli, jajka, oraz 2 łyżki
wcześniej rozmrożonego szpinaku.
Mieszamy mikserem.
Smażymy na oleju
Na naleśniki nakładamy farsz, zwijamy, polewamy swoim
ulubionym sosem lub pastami SMACZNEGO

zieloo naleDSC_9010_038

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *