Makaron żytni ze szpinakiem i brokułem

MAKARON ŻYTNI ZE SZPINAKIEM I BROKUŁEM

makaron szpinak033_031

Paczka makaronu żytniego
średni brokuł wcześniej ugotowany
1 czerwona papryka
połowa selera
por tylko jasna część
300g świeżego szpinaku
8 łyżek oleju
3 łyżeczki bazylia
1 łyżka przyprawy kuchni włoskiej
2/3 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem
pasta z suszo pomidorów

Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju (al-dente)
doprawiamy ziołami, oraz suszonymi pomidorami.
Na koniec dodajemy szpinak i jeszcze chwilę smażymy.
Po wyłączeniu dodajemy brokuł
Podajemy z makaronem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Należy go pilnować
gdyż bardzo szybko się rozgotowuje, Co widać na obrazku:)
Mimo wszystko jest smaczny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *